2-SINF JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA O'TKAZILADIGAN MILLIY HARAKATLI O'YINLARDAN FOYDALANISH MASALASI - G'aniyev Suxrob Abduvali o'g'li Jismoniy madaniyat yo'nalishi 1-bosqich 110-guruh talabalari; Xurramov Dilshod Jahongir o'g'li; Hayitboyev Shohrux Uktamjon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  boshlang'ich  sinf,  xususan  2-sinf  o'quvchilarining  jismoniy tarbiya  darslarida  milliy  harakatli  o'yinlardan  foydalanishning  muhim  jihatlari to'g'risida  ma'lumotlar  keltirilgan.  Milliy  harakatli  o'yinlarning  bolalar  jismoniy rivojlanishi, ijtimoiylashuvi va milliy qadriyatlarni o'zlashtirishidagi ahamiyati tahlil qilingan.  O'quvchilarning  yosh  xususiyatlarini  hisobga  olgan  holda,  pedagogik  va psixologik jihatdan samarali milliy harakatli o'yinlar tizimi tavsiya etilgan. Maqolada konkret  misollar  orqali  milliy  harakatli  o'yinlarning  bolalarning  jismoniy  sifatlari (chaqqonlik, tezkorlik, kuch, chidamlilik) rivojlanishiga ta'siri ko'rsatib berilgan.