BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARI UCHUN MILLIY VA HARAKATLI O'YINLAR - G'aniyev Suxrob Abduvali o'g'li; Rahimboyev Zohid Zafar o'g'li; Ermetov Jahongir To'lqin o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur tadqiqot ishida boshlang'ich sinf o'quvchilarining jismoniy va ruhiy rivojlanishida  milliy  va  harakatli  o'yinlarning  psixopedagogik  ahamiyati  hamda ularning  ta'lim-tarbiya  jarayonidagi  samaradorligi  ilmiy  asosda  tahlil  qilingan. Tadqiqot  doirasida  tarixiy-pedagogik  manbalar  tahlili,  ilg'or  xorijiy  tajribalar o'rganilgan, milliy o'yinlarning tasnifi ishlab chiqilgan hamda ularni boshlang'ich ta'lim tizimiga integratsiya qilish mexanizmlari taklif etilgan. Tadqiqot natijalarining amaliy  ahamiyati  shundaki,  jismoniy  tarbiya  darslarida  milliy  va  harakatli o'yinlardan foydalanish orqali o'quvchilarning nafaqat jismoniy, balki aqliy, axloqiy va ma'naviy sifatlarini shakllantirishga erishish mumkinligi asoslab berilgan.