O‘ZBEKISTONDA YONDOSH TOVARLAR, OZIQ-OVQAT VA ISHLAB CHIQARISH CHIQINDILARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINING DARAJASI - Tangriyev Avazxon Tohir o‘g‘li. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  O‘zbekistonda  yondosh  tovarlar,  oziq-ovqat  va  ishlab chiqarish  chiqindilaridan  foydalanish  samaradorligi  statistik  tahlil  asosida  ko‘rib chiqiladi. Tsirkulyar iqtisodiyot doirasida organik va noorganik chiqindilarning qayta ishlanishi, ularning yondosh mahsulotlarga aylantirilishining iqtisodiy samarasi tahlil qilinadi.  Misol sifatida  turli hududlardagi  korxonalar  amaliyoti, tarmoqlar bo‘yicha samaradorlik darajalari va davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlari berilgan.