O'ZBEKISTONDA BIOIQTISODIYOT RIVOJINING EKOLOGIYAGA TA'SIRI - Sultonov Shaxzod Shavkat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  O'zbekistonda  bioiqtisodiyot  rivojining  ekologik  ta'siri  keng doiradagi  tadqiqot  mavzusi  bo'lib,  bu  soha  mamlakatning  iqtisodiy  barqarorligi  va ekologik muvozanatini saqlashda muhim rol o'ynaydi. Bioiqtisodiyotni rivojlantirish tabiiy  resurslardan  samarali  foydalanish,  ifloslanishni  kamaytirish  va  atrof-muhitni himoya  qilish  uchun  innovatsion  yechimlarni  taklif  etadi.  Ushbu  maqolada bioiqtisodiyotning O'zbekiston ekologiyasiga ta'siri tahlil qilinib, undan kelib chiqib amaliy tavsiyalar beriladi.