BOLANING PSIXIK RIVOJLANISHIDA ONA TILINING OʻRNI - Nabiyeva Gavharoy (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bolaning  psixik  rivojlanish  jarayonida  ona tilining tutgan o‘rni, uning tafakkur, emotsional olam va ijtimoiy moslashuvdagi ta’siri tahlil  qilinadi.  Til  bolaning  dunyoqarashi,  muloqot  ko‘nikmalari  va  shaxsiy identifikatsiyasining shakllanishida asosiy vosita sifatida maydonga chiqadi. Maqolada til va tafakkur o‘zaro bog‘liqligi, ona tili orqali bolaning muloqot kompetensiyasi va madaniy  qadriyatlarni  o‘zlashtirish  jarayoni  haqida  ilmiy  asoslangan  fikrlar  ilgari suriladi.