QISSASI RABG’UZIYDAGI NUH QISSASI VA QUR’ONI KARIM THE STORY OF NOAH IN THE RABGUZI AND THE HOLY QURAN - Yo’ldoshboyeva Durdona Muxiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Alloh  taoloning  ulug‘  payg‘ambarlaridan  biri bo‘lgan  Nuh  alayhissalomning  hayoti,  da'vat  yo‘li  va  tarixiy  vazifasi  yoritiladi. Maqolada  Nuh  (a.s.)ning  qavmini  Allohga  ishonishga  da'vat  qilganlari,  ularning inkorchiligi,  to‘fon  voqeasi  hamda  Nuh  (a.s.)ning  sabr-toqati  va  iymondagi mustahkamligi haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, maqola “Qissasi Rabg’uziy” va  tafsir    asosida  yozilgan  bo‘lib,  Nuh  (a.s.)dan  olinadigan  saboqlar  va  ularning bugungi hayotimizdagi ahamiyati haqida ham tahliliy fikrlar bayon etiladi.