KRILL VA LOTIN YOZUVIGA ASOSLANGAN OʻZBEK YOZUVLARIDA QOʻSHIB, AJRATIB VA CHIZIQCHA BILAN YOZISHGA OID QOIDALAR TIZIMI: QIYOSIY TAHLIL - Nabiyeva Gavharoy; Maxamadjonova Xadichabonu (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  oʻzbek  tilining  Krill  va  Lotin  yozuvlaridagi qoʻshib  yozish,  ajratib  yozish  va  chiziqcha  bilan  yozish  qoidalarining  oʻxshash  va farqli  jihatlari  qiyosiy  tahlil  etiladi.  Tahlil  davomida  har  ikki  yozuv  tizimining morfologik,  sintaktik  va  grafik  asoslari  solishtiriladi,  amaliy  yozuv  jarayonida uchraydigan muammolar va ularning yechimlari koʻrib chiqiladi. Maqola oʻzbek tilida imlo madaniyatini rivojlantirish, yozuv standartlarini barqarorlashtirish va zamonaviy tilshunoslikda yozuv tizimlari mosligini taʼminlashga xizmat qiladi.