ONTOGENEZDA SHAXSIY O‘ZGARISHLAR VA IJTIMOIY MUHITNING ROLI - Maxamadjonova Xadicha (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:      Ushbu  maqolada  ontogenez  jarayonida  inson  shaxsining psixologik va ijtimoiy rivojlanish bosqichlari yoritilgan. Har bir rivojlanish davridagi o‘ziga xos psixik o‘zgarishlar, ularning sabablari va natijalari ilmiy nazariyalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va jamiyat kabi ijtimoiy muhitlarning shaxs shakllanishidagi roli ochib berilgan. Biologik va ijtimoiy omillarning uyg‘unligi shaxs taraqqiyotiga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida ham fikr yuritilgan. Maqola yakunida ontogenez  jarayonining  ahamiyati  va  uni  chuqur  o‘rganish  zarurligi  haqida  xulosa chiqarilgan.