FONETIK USLUBIYAT - Yoʻldoshboyeva Durdona; Maxmudova Saodatxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  tilining  badiiy  matnlaridagi  fonetik-uslubiy vositalar, ularning estetik va ekspressiv yuklanmalari tahlil qilinadi. Maqolada qofiya,  alliteratsiya,  assonans,  takrorlov  va  boshqa  fonetik  vositalarning  matnning ohangdorligi va badiiy ta’siriga qo‘shgan hissasi ko‘rsatilgan. Ona tilimizning ichki musiqiyligi  va  tovush  uyg‘unligi  o‘zbek  adabiyotining  nafaqat  mazmunini,  balki shaklini  ham  boyitadi.  Fonetik  uslubiyat  o‘zining  tashqi  (tovush)  va  ichki  (ma’no, hissiy ta’sir) qatlamlarini uyg‘unlashtirish orqali matnning estetik kuchini oshiradi.