O’SMIRLIK DAVRIDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR VA ULAR BILAN ISHLASHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Eshonqulova Lobar Vahobovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  maqolada o’smirlik — bolalikdan kattalikka o’tish davri bo’lib, fiziologik  va  psixologik  jihatdan  o’ziga  xos  xususiyatlari  bilan  xarakterlanadi.  Bu bosqichda bolalarning jismoniy va psixik taraqqiyoti juda tezlashadi, hayotdagi turli narsalarga qiziqishi, yangilikka intilishi ortadi,ma’naviy dunyosi boyiydi, ziddiyatlar avj  oladi.  O’smirlik  balog‘atga  yetish  davri  bo’lib,  yangi  hislar,  sezgilar  va  jinsiy hayotga  taalluqli  chigal  masalalarning  paydo  bo’lishi  bilan  ham  xarakterlanishi  va psixologik xolatlari bayon etilgan .