MAVZU: TURIZM ASOSLARI - Umarxo‘jayeva Fotima; Yo‘ldoshev Abdumalik (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya "Turizm asoslari" mavzusi zamonaviy iqtisodiy va ijtimoiy hayotning muhim yo‘nalishlaridan  biri  hisoblangan  turizm  sohasining  nazariy  va  amaliy  jihatlarini o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Ushbu  mavzuda  turizmning  mohiyati,  uning  turlari, rivojlanish bosqichlari, turizm infratuzilmasi, shuningdek, turizmning iqtisodiyot va jamiyat hayotidagi o‘rni keng yoritiladi. Annotatsiyada turizm faoliyatining huquqiy asoslari, marketing strategiyalari, xizmat  ko‘rsatish  sifati,  ekologik  turizm  va  barqaror  rivojlanish  kabi  dolzarb masalalarga  ham  e’tibor  qaratiladi.  Turizmning  mahalliy  va  xalqaro  shakllari, sayyohlik resurslari va ulardan samarali foydalanish usullari ko‘rib chiqiladi. Mavzu  bo‘yicha  tahlil  qilingan  bilimlar  talabalarga  turizm  sohasi  haqida  kengroq tasavvur beradi, uning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyatini tushunishga yordam beradi va kelgusidagi  kasbiy  faoliyatda  foydali  bo‘lishi  mumkin.  Shu  bilan  birga,  turizmni rivojlantirishda  innovatsion  yondashuvlar  va  zamonaviy  texnologiyalardan foydalanish masalalari ham muhim o‘rin egallaydi. Ushbu mavzu bo‘yicha o‘rganilgan bilimlar  amaliyotda  qo‘llanilishi  mumkin  bo‘lgan  zaruriy  nazariy  asoslarni shakllantiradi.