QISSASI RABGʻUZIYGA QURʼONI KARIMNING ASOS QILIB OLINISHI - Maxamadjonova Hadicha (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada “Qissasi Rabgʻuziy” asarida Qurʼoni Karimning asosiy manba sifatida qanday ishlatilgani haqida soʻz boradi. Paygʻambarlar hayoti, voqealar rivoji Qurʼoni Karim oyatlariga tayangan holda bayon etilishi ochib beriladi. Asar  xalqchil  tilda  yozilgan  boʻlib,  diniy  tushunchalarni  xalq  ongiga  singdirishga xizmat  qilgan.  Maqolada  Rabgʻuziy  asarining  tarbiyaviy,  maʼnaviy  va  badiiy ahamiyati yoritiladi.