FALSAFA TUSHUNCHASINING KELIB CHIQISH TARIXI. - NEʼMATOV SHOXRUX (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  falsafa  tushunchasining  kelib  chiqish  tarixi  va uning  dastlabki  shakllanish  jarayonlarini  o’rganadi.  Falsafaning  qadimgi  Sharq, Yunoniston va boshqa tsivilizatsiyalardagi ilk ko’rinishlari tahlil qilinadi. Maqolada falsafaning ontologik, epistemologik va axloqiy asoslari, shuningdek, uning ijtimoiy va  madaniy  kontekstdagi  evolyutsiyasi  ko’rib  chiqiladi.  Tadqiqotda  tarixiy-tahliliy metodlardan  foydalanilgan  bo’lib,  natijalar  falsafaning  inson  tafakkuridagi  muhim o’zgarishlarni aks ettiradi. Maqola falsafa tarixi va uning zamonaviy ahamiyati haqida umumiy tushuncha berishga qaratilgan.