FONETIK USLUBIYAT - Rahmiddinova Dilnozaxon Muhammadali qizi; Pattidinova Bahoroy Faxriddin qizi; Usmonov Farhod Faxriddinovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.    Annotatsiya  Mazkur  ish  “Fonetik  uslubiyat”  mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda fonetika va uslubiyatning o‘zaro aloqasi, turli uslublarda tovush vositalarining qo‘llanish xususiyatlari yoritilgan. Asarda adabiy til uslublarida fonetik vositalarning estetik va ifodaviy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Ayniqsa, badiiy adabiyotda  tovush  takrorlari,  aliteratsiya,  assonans  kabi  hodisalarning  matn mazmuniga  ta’siri  ko‘rsatib  berilgan.  Shuningdek,  publitsistik,  ilmiy  va  rasmiy uslublarda fonetik jihatlarning qanday xizmat qilishi haqidagi misollar orqali mavzu keng yoritilgan. Ish tilshunoslik va uslubshunoslik sohalarida tadqiqot olib borayotgan talabalar hamda o‘qituvchilar uchun foydalidir.