FONETIK USLUBIYATNING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY AHAMIYATI. - Usmonov Farxod Faxriddinovich; Anvarova Mexrinsaxon O`ktamjon qizi; Zaynobiddinova Marhabo Ismoiljon qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fonetik uslubiyatning nazariy asoslari, fonetik vositalarning  matndagi  uslubiy  funksiyalari  va  ularning  estetik  imkoniyatlari yoritilgan.  Shuningdek,  intonatsiya,  urg‘u,  alliteratsiya  kabi  vositalarning  badiiy matndagi roli misollar orqali tahlil qilingan. В  данной  статье  рассматриваются  теоретические  основы  фонетического стилеведения,  анализируются  стилистические  функции  звуковых  средств  в тексте  и  их  эстетические  возможности.  Особое  внимание  уделено  роли интонации, ударения и аллитерации в художественной речи. This article explores the theoretical foundations of phonetic stylistics, focusing on  the  stylistic  functions  of  phonetic  devices  in  texts  and  their  aesthetic  potential. Particular attention is given to intonation, stress, and alliteration in literary discourse.