TIL BIRLIKLARINING ALOHIDA TIZIM SIFATIDA OʻZARO MUTANOSIBLIGI - Joʻrayeva Zuhra Xusanboy qizi; Nurmuhammedova Iroda Umidbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Biz ushbu maqolada til birliklarining alohida tizim sifatida o’zaro mutanosibligi, ya’ni ular o’rtasidagi paradigmatik, sintagmatik, iearxik munosabatlari haqida ma’lumotni bilib olamiz.  Til va nuqt birliklari orasidagi muhim farqlardan biri til birliklarining tanlanishiga imkon beradigan paradigmalarda; nutq birliklarining esa tanlanish  asosida  birin  ketinlikda  birlashadigan  hodisalar  –  sintagmalarda voqealanishiga  aytiladi.  Bundan  tashqari  lisoniy  birliklar  munosabati  hamda  turli sathga oid birliklar munosabati kabi guruhlarda namoyon bo’lishi ham ushbu maqolada keltirib o’tilgan.