QUTADG‘U BILIG HAQIDA O‘YLARIM - Mahammadova Marjonaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqola  Yusuf  Xos  Hojib  tomonidan  XI  asrda  yozilgan “Qutadg‘u Bilig” asarining tarixiy, adabiy va axloqiy jihatlariga zamonaviy nigoh bilan yondashadi. Asarda ilgari surilgan g‘oyalar – adolat, bilim, axloq va davlat boshqaruvi haqidagi fikrlar – bugungi kun yoshlariga qanday ta’sir ko‘rsatishi, ularni tarbiyalashda qanday ahamiyatga ega ekani muallif tomonidan shaxsiy kuzatuvlar va ilmiy manbalar asosida  tahlil  qilinadi.  Maqola  bugungi  yoshlar  ongida  qadimiy  bilimlarni  qayta uyg‘otishga, ularning zamonaviy hayotda foydali bo‘lishiga e’tibor qaratadi.