FONETIK USLUBIYAT HAQIDA - Mahammadova Marjonaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  fonetik  uslubiyatning  nazariy  asoslari, uslubiy  fonetik  vositalarning  mohiyati,  ularning  adabiy  matn  va  og‘zaki  nutqdagi estetik funksiyasi ilmiy yondashuv asosida tahlil qilindi. Fonetik birliklarning urg‘u, intonatsiya,  alliteratsiya,  assonans,  ohang  kabi  shakllari  turli  uslublardagi  uslubiy roliga e’tibor qaratildi. Maqola fonetik uslubiyatning amaliy ahamiyatini ko‘rsatishga qaratilgan.