MOY FILTIRLARINING DIZAYNIDAGI INNOVATSIYALAR VA DVIGATELNING ISHLASH MUDDATIGA TA’SIRI - M.X.Rustambek; O‘roqov Asliddin (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada moy filtirlarining dizaynidagi innovatsiyalar va ularning  dvigatelning  ishlash  muddatiga  ta'siri  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  moy filtirlarining konstruktsiyasi va materiallari, shuningdek, ularning samaradorligi va ishlash  muddatini  qanday  oshirishi  ko'rib  chiqiladi.  Innovatsion  texnologiyalar, masalan,  nanomateriallar  va  yangi  filtratsiya  usullari,  dvigatelning  ish  faoliyatini yaxshilash  va  uning  xizmat  muddatini  uzaytirish  imkoniyatlarini  yaratadi.  Maqola, shuningdek, moy filtirlarining dizaynidagi o'zgarishlar va ularning mexanik tizimlarga ta'siri haqida misollar keltiradi. Natijada, moy filtirlarining innovatsion yondashuvlari dvigatelning  ishonchliligi  va  samaradorligini  oshirishda  muhim  rol  o'ynashi ko'rsatiladi.