DAVLAT BYUDJETI MABLAGʻLARIDAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI VA MUAMMOLARI - Nilufar Boʻstonova; Rahmatullayev Fayzullo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  davlat  byudjeti  mablag‘laridan  foydalanishning zamonaviy  yondashuvlari  va  bu  jarayondagi  muammolarni  o‘rganishga bag‘ishlangan.  Maqolada  byudjet  mablag‘larini  taqsimlash  va  ulardan foydalanishning samaradorligini oshirishga qaratilgan ilg‘or usullar, shu jumladan raqamli  texnologiyalar  va  shaffof  boshqaruv  tizimlari  tahlil  qilinadi.  Davlat xarajatlari samaradorligini baholashning xalqaro tajribasi va mahalliy amaliyotdagi muammolar,  jumladan,  byudrokatik  to‘siqlar  va  korrupsiya  xavfi  ko‘rib  chiqiladi. Maqolada byudjet jarayonlarini optimallashtirish bo‘yicha takliflar keltirilgan bo‘lib, ular iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va davlat resurslaridan oqilona foydalanishga xizmat qiladi. Maqola byudjet boshqaruvini takomillashtirish orqali ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga erishishning strategik ahamiyatini ta’kidlaydi.