XRISTIANLIK DINI. PROVASLAV, KATOLIK VA PROTESTANTIZM ASOSIY MAZHABLARI - Saydullayeva Aynura (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu  maqolada  Xristianlik  dinining  uch  asosiy  yo‘nalishi  —  provaslavlik, katoliklik va protestantizmning kelib chiqishi, asosiy e’tiqodiy farqlari hamda tarixiy rivojlanishi  yoritilgan.  Har  bir  mazhabning  o‘ziga  xos  diniy  amaliyotlari,  ibodat shakllari va cherkov tuzilmalari taqqoslab tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, ushbu mazhablarning bugungi kunda dunyodagi tarqalish darajasi va o‘zaro munosabatlari haqida  ham  so‘z  yuritiladi.  Mazkur  tahlil  orqali  o‘quvchilarga  Xristianlik  dinining mazmunan boy va murakkab diniy tuzilmasi haqida kengroq tasavvur berish maqsad qilingan.