YOSHLARDA INSONIY FAZILATLARNI SHAKLLANTIRISHDA “HIBATUL HAQOYIQ” ASARINING O‘RNI - Karimova Dilobod Halimovna; Solijonova Barnoxon Anvarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Ahmad  Yugnakiyning  “Hibatul  Haqoyiq” asarining mazmun-mohiyati, uning axloqiy-tarbiyaviy g‘oyalari chuqur tahlil etiladi. Asarda  ilgari  surilgan  sabr,  halollik,  tavoze,  haqiqatgo‘ylik  kabi  insoniy  fazilatlar yoshlar  uchun  ibrat  manbai  sifatida  yoritiladi.  Ayniqsa,  dunyoviy  boylikka  haddan ortiq berilmaslik, ochko‘zlik va manmanlikdan tiyilish, ustozlarga hurmat, ezgu niyat bilan  amal  qilish  kabi  g‘oyalar  zamonaviy  yoshlar  uchun  dolzarb  tarbiyaviy yo‘riqnoma  sifatida  ko‘rsatiladi.  Shoirning  baytlari  asosida  berilgan  tahlillar  orqali asarning bugungi kun ma’naviy hayotdagi o‘rni ochib beriladi.