SHARQ ALLOMALARI QARASHLARIDA OTA-ONA HURMATI VA OILAVIY TARBIYA - Gʻoyibova Malika Murodboy qizi; Rayimqulova Adiba Asror qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:Mazkur maqolada Sharq allomalari qarashlarida ota-ona hurmati va oilaviy  tarbiya  masalasi keng  yoritilgan.  Al-Farobiy,  Imom  G‘azzoliy,  Ibn  Sino va Konfutsiy  kabi  mutafakkirlarning  oilaviy  qadriyatlarga  bergan  bahosi,  ota-onaning farzand  tarbiyasidagi  o‘rni  va  bu  boradagi  amaliy  maslahatlari  tahlil  qilingan. Shuningdek, bu qadriyatlarning bugungi zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati haqida ham fikr yuritilgan.