IBN SINO QARASHLARIDA AXLOQIY KAMOLOT VA YOSHLAR TARBIYASI - Nasrulloyev Oybek Habibullo ogli; Eshmamatova Zilola Olimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anottatsiya:  Ushbu  maqolada  Ibn  Sinoning  axloqiy  kamolot  va  yoshlar tarbiyasi  haqidagi  qarashlari  tahlil  qilingan.  Ibn  Sino,  o‘zining  falsafiy  qarashlari orqali,  yoshlarni  nafaqat  ilm  olishga,  balki  axloqiy  va  ma’naviy  rivojlanishga  ham chaqirgan. U axloqiy fazilatlarni rivojlantirishning muhimligini, o‘zini tanish va to‘g‘ri yo‘lni  tanlashni  ta’kidlagan.  Maqola  Ibn  Sinoning  axloqiy  tarbiya  haqidagi  asosiy g‘oyalarini  yoritib,  ularning  bugungi  kunda  yoshlar  tarbiyasidagi  ahamiyatini ko‘rsatadi.