GAZLARDA ELEKTR TO'KI MUSTAQIL VA MUSTAQIL BO'LMAGAN GAZ RAZRYADLARI - Mamatova Go’zaloy Jo’ramirzayevna; Mirabdullayeva Dilafruz kenjaboy qizi; Ibrohimova Muborak Yodgorbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu mavzuda gaz muhitida elektr tokining o'tishi, ya'ni gazlarda elektr  razryadlari  jarayoni  o‘rganiladi.  Mustaqil  bo‘lmagan  razryad  tashqi ionlashtiruvchi  manbaga  ehtiyoj  sezadi,  masalan,  ultrabinafsha  nurlanish,  rentgen nurlari yoki radioaktiv zarralar. Mustaqil razryad esa ionlashishning zanjirli jarayonlari natijasida  tashqi  manbasiz  ham  davom  eta  oladi.  Ushbu  mavzu  elektr  va  plazma fizikasi,  texnikada  gaz  razryadli  qurilmalarning  ishlash  prinsiplarini  tushunishda muhim ahamiyatga ega.