JAMOATCHILIK NAZORATINING ZAMONAVIY SHAKLLARI: O'ZBEKISTONDA FUQAROLIK JAMIYATINING RIVOJLANISHI. - Abdullayev Adxamjon muzaffar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O'zbekistonda  jamoatchilik  nazoratining zamonaviy shakllari va ularning fuqarolik jamiyati rivojlanishidagi o'rni tahlil qilinadi. Jamoatchilik  nazoratining  huquqiy  asoslari,  shakllari  va  amaliyotdagi  holatini o'rganish  orqali  uning  samaradorligi  baholanadi.  Tadqiqot  natijalariga  ko'ra, O'zbekistonda  jamoatchilik  nazorati  mexanizmlari  takomillashib  bormoqda,  ammo fuqarolik  jamiyati  institutlarining  faolligini  oshirish  va  davlat  organlari  bilan hamkorlikni  kuchaytirish  zarur.  Maqolada  jamoatchilik  nazoratini  yanada rivojlantirish bo'yicha tavsiyalar berilgan.