ZAMONAVIY DUNYODA MILLIY QADRIYATLARNI ASRASHNING AHAMIYATI. - Salimova Marjona; Amirqulova Sevinch (TADQIQOTLAR, 2025)
Annоtatsiya: Mazkur maqolada globallashuv jarayonida milliy qadriyatlarning yo‘qolib ketish xavfi, ularni asrashning dolzarbligi va zaruriyati haqida so‘z boradi. Milliy  urf-odatlar,  an’analar,  tilda  so‘zlashish  madaniyati,  ma’naviy  meros  kabi qadriyatlar  jamiyatning  ma’naviy  tayanchi  sifatida  e’tirof  etiladi.  Shuningdek, zamonaviy  texnologiyalar  va  madaniy  almashinuvlar  sharoitida  milliy  o‘zlikni yo‘qotmaslik uchun ko‘rilayotgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Maqola yosh avlod tarbiyasida  milliy  qadriyatlarni  singdirishning  o‘rni  va  bu  boradagi  ta’lim-tarbiya tizimining roli haqida ham fikr yuritadi.