PSIXODIAGNOSTIK METODLAR - Qo`ziyev Ulug`bek Aliqulovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola psixodiagnostik metodlar haqida bodib, ayni damda dolzarb  mavzulardan  biri  sanaladi.  Psixologik  adabiyotlarda  ko‘pincha-metod  va  -metodika  tushunchalarini  turli  mazmunda  uchratamiz.  Biz  psixologiyaning  malum uslubiy tamoyillar o‘zining birlamchi konkret tadqiqot uslubidan olinishini bilamiz. Diagnostik  metodni  xarakterlayotganda,  uning  odchash—sinash  yo‘nalishining ko‘rsatgichi bilan chegaralanib qolish yetarli emas. Aks holda tushuntirish g‘olibligi eksperiment metodga beriladi.