LANGAR OTA ZIYORATGOHI: QAMASHI TUMANIDAGI TARIXIY- MADANIY MEROS - Sobirov Firdavs Anvar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu  maqolada  Qashqadaryo  viloyatining  Qamashi  tumanida  joylashgan Langar ota maqbarasi va ziyoratgohi tarixiy, diniy va madaniy jihatdan o‘rganiladi. Ziyoratgohning me’moriy xususiyatlari, diniy ahamiyati, Katta Langar Qur’onining ahamiyati hamda tasavvufiy maktabdagi o‘rni ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Maqolada Chiroqchi tumanidagi Langar ota ziyoratgohi bilan qisqacha solishtirish ham keltirilib, ularning o‘zaro farqlari va umumiy jihatlari yoritiladi.