O’ZBEK VA NEMIS MAQOLLARINING TEMATIK QIYOFASI - Begmatov Quvonchbek Muxtarovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiуа.  Ushbu maqolada O'zbek va nemis maqollarining tematik qiyofasi tadqiq etiladi. Maqollar - xalq og'zaki ijodining muhim qismidir va ular insoniyatning madaniy,  ma'naviy  va  etnik  qiyofasini  aks  ettiradi.  O'zbek  va  nemis  maqollarida o'xshashliklar va farqlar, shuningdek, ularning xalq hayotidagi o'rni va ahamiyati tahlil qilinadi.  Ushbu  tadqiqotda  maqollarning  mazmuni,  va  ularning  o'zaro  bog'liqligi, shuningdek, ma'naviy qadriyatlar va falsafiy nuqtai nazarlarni ochib berishga e'tibor qaratiladi. Maqola, shuningdek, maqollarning ijtimoiy hayotdagi roli va ularning ta'siri haqida fikrlarni o'z ichiga oladi.