PEDAGOGIKADA DEVIANT XULQ-ATVOR MUAMMOSI - Zamonova Farangiz Qo’ldosh qizi; Matkarimova Jamila Durdiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ishda pedagogik jarayonda deviant xulq-atvorning yuzaga kelish sabablari, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar hamda oldini olish yo‘llari yoritilgan. Mavzuga zamonaviy pedagogik va sotsiologik yondashuvlar asosida tahlil berilgan  bo‘lib,  Entoni  Giddensning  sotsiologik  nazariyalari  orqali  deviantlikning jamiyatdagi  o‘rni  va  ta’siri  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  maktab,  oila  va  ijtimoiy muhitning o‘zaro hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan. Ishning asosiy maqsadi – yoshlar orasida uchraydigan salbiy xulq-atvor turlarini erta aniqlash, tahlil qilish va tarbiyaviy ishlar orqali ularni ijobiy yo‘nalishga burish usullarini ko‘rsatishdir.