YOSHLARNING JAMIYATDAGI OʻRNI VA ROLI - Ortiqova Maftuna Shuxrat qizi; Matkarimova Jamila Durdiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yoshlarning  jamiyat  ijtimoiy  tuzilmasining barqaror rivojlanishidagi o‘rni tahlil etiladi. Zamonaviy ilmiy yondashuvlar asosida yoshlarning  ijtimoiy  faolligi,  ularning  ijtimoiy-iqtisodiy,  siyosiy  va  ma’naviy taraqqiyotdagi  hissasi,  hamda  davlat  tomonidan  yoshlar  siyosatini  rivojlantirishga qaratilgan  islohotlar  yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  taniqli  olimlarning  fikrlari, mavjud  ilmiy  manbalar  hamda  O‘zbekiston-2030  strategiyasining  yoshlar  rivojiga ta’siri tahlil qilinadi.