MAKTABGACHA YOSH DAVRINING PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Tojiboyeva Nodira Tursunaliyevna,; To'xtaqulova Mavzunaxon Rustamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maktabgacha  yosh  davri  bolalarning  psixik  rivojlanishining muhim bosqichi hisoblanadi. Ushbu davrda bolalar kognitiv, emotsional, til, ijtimoiy va shaxsiy jihatdan o‘zgarishlarga uchraydilar. Maktabgacha yoshdagi bolalar o‘zlarini atrofdagi  dunyo  bilan  tanishtiradi,  til  rivojlanishi  orqali  o‘z  fikrlarini  ifodalashni boshlaydilar,  ijtimoiy  muhitda  boshqalar  bilan  o‘zaro  munosabatlar  o‘rnatadilar. Ushbu maqolada maktabgacha yosh davrining psixik rivojlanish xususiyatlari, uning turli  sohalardagi  ta’siri  va  ota-onalar  hamda  pedagoglarning  roli  haqida  batafsil ma'lumot berilgan.