ESXATOLOGIYANING MOHIYATI: QIYOMAT VA OXIRAT DUNYOSI - Jabborova Sayyoraxon Muxammadqobilovna; Mahammadumarova Maftuna Akmaljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  esxatologiyaning  mazmuni,  ya'ni  insoniyat hayotining oxiri, qiyomat kuni va oxirat dunyosi haqidagi diniy qarashlar yoritilgan. Islom esxatologiyasining asosiy tushunchalari, Qur’on va hadislarda kelgan qiyomat manzaralari,  jazolanish  va  mukofotlanish  jarayonlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, boshqa  dinlar  –  xristianlik  va  yahudiylikdagi  oxirat  tasavvurlari  bilan  taqqosiy yondashuv ham ko‘rib chiqiladi.