ABU RAYHON BERUNIY ILMIY MEROSI - Murtozoeva Jayrona No'monjon qizi; Almurodova Hafiza Xasan qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola buyuk Sharq allomasi Abu Rayhon Beruniyning ilmiy merosini chuqur o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada Beruniyning ilm-fanga qo‘shgan  hissasi,  uning  tarbiya  haqidagi  qarashlari,  metodologik  yondashuvlari  va zamonaviy  fan  taraqqiyotiga  ta'siri  yoritilgan.  Xususan,  uning  astronomiya, matematika, geografiya, tibbiyot, farmatsiya, geologiya, tarix va madaniyat sohalariga oid  ilmiy  ishlari  tahlil  etilgan.  Sharq  allomalari  orasida  Beruniy  ilmiy  fikrning rivojlanishida qanday o‘ringa ega bo‘lgani ham yoritildi. Maqola ilmiy va tarbiyaviy jihatdan  keng  qamrovli  tahlil  asosida  tayyorlangan  bo‘lib,  talabalarning  ilmiy dunyoqarashini kengaytirishga xizmat qiladi.