SUVLARNING SHO’RLANISHINI KAMAYTIRISH VA UNING OLDINI OLISH USULLARI VA TEXNOLOGIYASI - Durduqulov Fozil O‘tkirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya.  O’zbekistondan suv  tanqisligi global  iqlim o‘zgarishi  oqibatida tobora dolzarblashib bormoqda. Markaziy Osiyo davlatlari aholisining suvga bo‘lgan talabi  asosan  transchegaraviy  daryolar  hisobiga  qondiriladi.  Tadqiqotlarga ko‘ra,hozirgi kunda iqlim o‘zgarishi, global haroratning oshishi tufayli Amudaryo va Sirdaryo  daryolarini  suv  bilan  ta’minlayotgan  muzliklar  zaxirasining  15–20  foizga kamayishi  kutilmoqda.