ELEKTR MAYDONINING INSON ORGANIZMIGA TA’SIRI - Jo’rayeva Ruxshona Annaqul qizi; Farmonova Shahrizoda Sherali qizi; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna; Qurbonov Jamshid Muyiddinovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ishda elektr va elektromagnit maydonlarning inson organizmiga ko‘rsatadigan  ta’siri  o‘rganildi.  Elektromagnit  ta’sirlarning  salbiy  oqibatlarini aniqlash,  ularni  bartaraf  etish  yo‘llarini  ishlab  chiqish  va  ijtimoiy  xabardorlikni oshirishdan  iboratdir.  kundalik  hayotda  uchraydigan  darajadagi  elektromagnit maydonlar odatda inson salomatligi uchun katta xavf tug‘dirmaydi, biroq kuchliroq va uzoqroq ta’sir sharoitida ehtiyot choralariga rioya qilish maqsadga muvofiqdir. Elektr maydonlarning ijobiy va salbiy tomonlarini hisobga olgan holda, ehtiyotkorlik, ilmiy asoslangan  qarorlar  va  profilaktik  choralarni  qo‘llash  zamonaviy  hayotda  muhim ahamiyat kasb etadi.