TASHABBUSKOR BOLANI TARBIYALASH: MAKTABGACHA YOSH BOSQICHIDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Kadirova Omadxon; Nematjonova Nasibaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yosh  davrida  bolalarda tashabbuskorlikni rivojlantirishning ahamiyati, pedagogik innovatsion yondashuvlar va  ularning  samaradorligi  tahlil  qilingan.  Bolalarning  mustaqil  fikrlashi,  ijodiy yondashuvi  va  o‘zini  namoyon  etish  qobiliyatlarini  rivojlantirishda  innovatsion metodlarning  o‘rni  ko‘rsatilgan.  Maqolada  shuningdek,  pedagogik  sharoitlar  va tarbiyaviy muhit yaratishning amaliy tavsiyalari ham berilgan.