A1 DARAJADAGI OʻQUVCHILARNING LUGʻAT BOYLIGINI OSHIRISHDA JISMONIY HARAKATLARNING ROLI - Omonova Zilola Qurbonpoʻlat qizi; Tagonova Diyora Jura qizi; Mamadaminova Margʻuba Mengali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  tadqiqot  A1  darajadagi  chet  tili  oʻquvchilarining  lugʻat boyligini  oshirishda  jismoniy  harakatlarga  asoslangan  oʻquv  metodlarining samaradorligini oʻrganadi. Tadqiqotda 20 nafar boshlangʻich darajadagi oʻquvchilar ishtirok  etdi  va  jismoniy  harakatlarni  oʻz  ichiga  olgan  mashgʻulotlar  anʼanaviy metodlar bilan taqqoslandi. Natijalar jismoniy harakatlar lugʻat soʻzlarini eslab qolish va qoʻllashda sezilarli ijobiy taʼsir koʻrsatishini tasdiqladi. Ushbu yondashuv chet tili oʻqitishda qiziqarli va samarali usul sifatida tavsiya etiladi.