OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA SOLIQ TOʻLASH VA ISLOH QILISHNING BARQAROR YOʻNALISHLARI - G`aniyev Rahimjon; Ahmadjonov Oybek; M. G`oziyev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  O'zbekiston  Respublikasida  soliq  siyosatini  isloh  qilish,  soliq to'lovchilarning huquq va manfaatlarini himoya qilish, daromadlarini oshirish orqali amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar yoritib berilgan. Tadqiqotda soliq tizimidagi mavjud  muammolar  tahlil  qilinib,  ularning  hal  etishning  tashkiliy  yo'nalishlari ko'rsatib o'tilgan. Jumladan, raqamlashtirish, soliq ma'murchiligining sodda va soliq yuki  optimal  bo'yicha  olib  boriladigan  ishlab  chiqarishga  alohida  e'tibor  beradi. Maqola yakunida soliq solish yanada samarali faoliyat yuritishini ta'minlash bo'yicha taklif va tavsiyalar berilgan.