ADABIYOTSHUNOSLIKDA XUDOYBERDI TO‘XTABOYEV IJODINING UMARALI NORMATOV TOMONIDAN BAHOLANISHI - Raximova Ro‘shana O‘lmasboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Xudoyberdi  To‘xtaboyev  ijodining  o‘zbek bolalar adabiyotidagi o‘rni va uning Umarali Normatov tomonidan adabiy baholanishi tahlil qilinadi. Normatovning ilmiy fikrlari asosida To‘xtaboyev asarlarining realizm va  fantastika  uyg‘unligi,  qahramonlarning  tabiiyligi,  syujet  qurilishi  va  tarbiyaviy ahamiyati yoritiladi.