MAHMUD KOSHGʻARIYNING “DEVONI LUGʻOTIT TURK” ASARIDAGI MAISHIY TERMINLAR TAHLILI - Ibragimova Xolida Ulug‘bek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Mahmud  Koshg‘ariyning  “Devonu  lug‘otit turk” asarida berilgan maishiy terminlar tahlili berilishi masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqotning maqsadi “Devonu lug‘otit turk” asarini tahlil qilish asosida eski turkiy (o‘zbek) tilidagi maishiy terminlarning o‘ziga xos xususiyatlarini tadqiq etishdan iborat va bu maqsadga maqolada qisman erishilgan.