BOLALARDA TASHABBUS KO‘RSATISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA LOYIHA METODINING O‘RNI - Kadirova Omadxon; Gʻofurjonova Mohlaroyim (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  tashabbus ko‘rsatish  ko‘nikmalarini  rivojlantirishda  loyiha  metodining  o‘rni  ochib  berilgan. Loyiha  metodi  bolalarning  mustaqil  fikrlash,  mas'uliyatni  his  qilish,  hamkorlikda ishlash,  o‘z  g‘oyalarini  ilgari  surish  kabi  muhim  ko‘nikmalarini  shakllantirishda samarali  vosita  sifatida  talqin  etiladi.  Mualliflar  bolalarning  tashabbuskorligini rivojlantirishda loyiha faoliyatining pedagogik ahamiyati va uning amaliy tatbiqiga oid tavsiyalarni keltirgan.