MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA ERKIN FAOLIYATNI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Kadirova Omadxon; Toshmatova Muxlisa (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  muassasalarida  erkin faoliyatni  tashkil  etishning  nazariy-pedagogik  asoslari  yoritiladi.  Erkin  faoliyat bolalarning  shaxsiy  qiziqishlari,  ehtiyojlari  va  mustaqil  fikrlash  qobiliyatlarini shakllantirishda muhim o‘rin egallaydi. Mualliflar maktabgacha yoshdagi bolalarning rivojlanishida  erkin  faoliyatni  samarali  tashkil  etish  usullari,  pedagogning  roli  va rivojlantiruvchi muhitning ahamiyati haqida ilmiy-nazariy hamda amaliy ma’lumotlar keltirganlar.