KREATIV MUHITDA O‘YIN FAOLIYATI ORQALI BOLALARDA LIDERLIK XUSUSIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Kadirova Omadxon; Sodiqova Zarifa (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:Mazkur maqolada kreativ muhitda o‘yin faoliyatining tashkil etilishi  orqali  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  liderlik  xususiyatlarini rivojlantirishning  psixologik-pedagogik  jihatlari  yoritilgan.  O‘yin  faoliyati  orqali bolalarning  mustaqillik,  tashabbuskorlik,  qaror  qabul  qilish  va  jamoa  bilan  ishlash qobiliyatlarini  shakllantirish  usullari  tahlil  qilingan.  Mualliflar  bolalarda  liderlik salohiyatini rivojlantirish uchun qulay pedagogik shart-sharoitlar yaratishning amaliy jihatlariga alohida e’tibor qaratganlar.