OILA TURMUSH DOIRASIDA SODIR ETILGAN HUQUQBUZARLIKLARNING KELTIRIB CHIQARUVCHI OMILLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO’LLARI - J.T.Obloqulov; J.T. Obloqulov (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola orqali siz tadqiqot mavzusining dolzarbligi,   predmeti, obʼekti, vazifalari,  zo’ravonlik  turlari,  oila  turmush  doirasi  huquqbuzarlikni  oldini  olish yo’llari,  oila  turmush  doirasidagi  huquqbuzarliklarni  keltiril  chiqaruvchi  omillar profilaktika  inspektorlarining  mahalla  yettiligi  bilan  hamkorligi  tushunchasi,  ushbu hamkorlikning  jinoyatlarning  barvaqt  oldini  olishdagi  ahamiyati,  bugungi  kundagi holati,  shuningdek  ushbu  hamkorlikdagi  muammo  va  kamchiliklar  hamda  ularni bartaraf etish bo‘yicha bir qator takliflar ishlab chiqilgan.