SHAXS KAMOLOTINI TA’MINLASHDA OʻZBEK OILALARINING OʻRNI VA AHAMIYATI - Raxmonova Xurshida Izzatulla qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Har  qanday  zamon  va  makonda  ham  oilaning  zimmasiga  shaxs  kamolotini ta’minlash  borasida  muayyan  vazifalar  yuklatiladi.  Oila  zimmasiga  muayyan vazifalarning  yuklatilishida  jamiyat  taraqqiyoti,  u  tomonidan  shaxs  kamolotiga qo’yiladigan  talablar,  aholining  ijtimoiy  turmush  tarzi,  shaxslararo  munosabatlar mazmuni, davlat siyosati hamda milliy rivojlanish maqsadlari inobatga olinadi.Ushbu maqolada  yuqori  sinf  o’quvchilarini  oilaviy  hayotga  tayyorlashning  ijtimoiy pedagogic asoslari haqida ma’lumotlar berilgan.