“MAKTABGACHA TA'LIMDA INKLYUZIV TA'LIMNING AHAMIYATI” - Israilova Xusnida Adilovna; Yakubova Mohiraxon Abduxalim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu  maqola, maktabgacha ta'limda inklyuziv  yondashuvning ahamiyatini  inson  omili  nuqtai  nazaridan  o'rganishga  qaratilgan.  Inklyuziv  ta'lim, barcha  bolalarning  ta'lim  olishda  teng  imkoniyatlarga  ega  bo'lishini  ta'minlashga qaratilgan  yondashuv  bo'lib,  o'qituvchilar,  ota-onalar  va  bolalar  o'rtasidagi  o'zaro aloqalarni  rivojlantirishni  nazarda  tutadi.  O'qituvchilarning  malakasi,  bolalar o'rtasidagi muloqot va kooperativ o'qitish jarayonida muhim ahamiyatga ega.