GEOMETRIYA FANIDAN AMALIY MASHG’ULOTLARDA TALABALAR MAKTABDA, AKADEMIK LETSIY VA KASB HUNAR KOLLEJLARDA O’RGANMAGAN MAVZULARINI CHUQURROQ VA TADBIQIY MASALALARNING O’QITILISHI TAVSIYA ETILADI. - Zaxiriddinova Shahlo Zaxiriddin qizi; Pardayeva Sevinch Botir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  amaliy  mashg‘ulotlar  geometriya  fanining  chuqur  va qo‘llanma jihatlarini o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, talabalar maktab, akademik litsey va  kasb-hunar  kollejlarida  to‘liq  qamrab  olinmagan  mavzularni  kengroq  tushunish imkoniyatiga  ega  bo‘ladilar.  Mashg‘ulotlar  davomida  geometriyaning  amaliy qo‘llanilishi,  murakkab  masalalar  yechish,  real  hayotda  uchraydigan  geometriya muammolarini tahlil qilish va ularni hal qilish usullari o‘rganiladi.Dasturga fazoviy geometriya,  analitik  geometriya,  vektor  usullari,  differensial  geometriya  asoslari hamda  qurilish  va  muhandislik  sohalarida  qo‘llaniladigan  geometriya  elementlari kiritiladi. Talabalar nazariy bilimlarini amaliy tajribalar bilan mustahkamlash, chizma va  modellashtirish  usullaridan  foydalanish,  innovatsion  texnologiyalar  yordamida geometriyaviy modellar yaratish ko‘nikmalarini hosil qilishlari kutiladi.Mazkur amaliy mashg‘ulotlar talabalarni ilmiy-tadqiqot faoliyatiga yo‘naltirish, muammolarni tahlil qilish  va  mantiqiy  fikrlash  qobiliyatlarini  rivojlantirishga  xizmat  qiladi.  Shu  bilan birga,  ularning  kasbiy  sohalarda  geometriyani  qo‘llash  bo‘yicha  ko‘nikmalarini shakllantirishga yordam beradi.