BIRINCHI DARAJALI BIR NOMA’LUMLI TAQQOSLAMALARNING YECHIMLARI SONI HAQIDA TEORIMALARNING ISBOTI - Zahiriddinova Shahlo Zahiriddin qizi.; Pardayeva Sevinch Botir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annototsiya:  Ushbu  ishda  birinchi  darajali  bir  nomaʼlumli  chiziqli tengsizliklarning  yechimlari  soni  va  ularning  tabiati  haqida  fikr  yuritiladi.  Asosiy eʼtibor, bu tengsizliklarning umumiy ko‘rinishi va ular qanday hollarda cheksiz ko‘p yechimlarga  ega  bo‘lishiga  qaratilgan.  Ishda  tengsizliklar  algebrik  usullar  bilan yechilib,  yechimlar  to‘plami  interval  ko‘rinishida  aniqlanishi  isbotlangan.  Natijada, bunday  tengsizliklar  yechimlarining  har  doim  biror  yarimorali  (interval)  bo‘lishi ko‘rsatildi. Ushbu ish algebra va matematik mantiq asoslarini o‘rganuvchi o‘quvchilar uchun nazariy va amaliy jihatdan foydalidir.